Poul Martins spinatroulade med røget laks

Til 8 personer:

450 g helbladet spinat
4 æg
½ tsk. reven citronskal
½ tsk. reven muskatnød
1 tsk. salt

Fyld:

200 g røget laks
150 g flødeost naturel
1 dl creme fraice 38%
salt og peber

 

Optø spinaten og tryk den fri for væde. Hakkes meget groft.
Del æggene og pisk blommerne med citronskal, muskat, salt og peber. Vend spinaten heri.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatmassen.
Beklæd en bageplade og hæld massen ud på papiret i ca. ½ cm. tykkelse.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min.- overfladen skal føles fast.
Tag pladen ud og dæk den med et fugtigt klæde

Fyld:
Hak laksen groft
Rør ost, creme fraice, dild, salt og peber sammen og vend laksen heri
Smør lakseblandingen på spinatbunden. Rul den sammen og pak den ind i bagepapir.
Lad rouladen hvile i køleskabet til næste dag.

Servering:
Skær rouladen i skiver og server med citron og flute
Ønsker man dressing til, kan der bruges creme fraice, dild, karse eller persille rørt sammen.